ARENIA TOUR – AR 3

Turnaj AR 3, klubové série ARENIA TOUR vyhrál Osip Zusmanovič, když ve finále porazil Dana Milého 3:2.

Skupina A začala hned velkým překvapením, když Pavel Vachalec porazil Osipa Zusmanoviče 2:0. Předtím dokázal zdolat i Karla Salavce 2:1 a vyhrál skupinu.

Skupina B dopadla podle předpokladů. Vyhrál v ní Dan Milý za druhým postupujícím Tomáš Bejčkem.

Ve skupině C si Jindra Prchal s převahou pohlídal postup z prvního místa. Druhým postupujícím se stal Pavel Jílek, když 2:0 přehrál Tomáše Náhlíka, především díky daleko jistějšímu potápění.

Ve čtvrtfinále Play-off už ale Osip Zusmanovič zabral a dobře hrajícího Tomáše Bejčka porazil v prvním frame 64:34. Tomáš Bejček rozhodně nesložil zbraně a ve velmi kvalitním druhém frame se rozhodovalo až na samém konci, kde předtím Tomáš zahrál náběh 29 a Osip 30. Nakonec tento frame Osip dokázal zlomit pro sebe a vyhrát 2:0.
Pavel Jílek v tom druhém čtvrtfinále porazil Pavla Vachalce 2:1 na černé kouli v rozhodujícím framu.

V prvním semifinále rozjetý Osip přehrál do té doby velmi dobře hrajícího Jindru Prchala 2:0 a přidal další náběhy 30 a 22. V tom druhém semifinále zkušený Dan Milý nedopustil žádné drama a 2:0 prošel do finále.

Finále se jako to minulé odehrálo na plný počet pěti framů. Nejdříve vévodil Osip a i díky náběhům 21,20,35,33 vedl 2:0 a chyběl mu jediný frame k vítězství. Dan ale zabojoval a náběhem 51 vyhrál 3. frame a vrátil se zpátky do zápasu. Ve čtvrtém zahrál Dan náběh 27 a i tento frame dokázal připsat na svou stranu. Rozhodující vyrovnaný frame skončil nakonec vítězstvím Osipa a ten se tím se stal vítězem AR 3.

Dan Milý

Daniel Milý – finalista AR 3

Novinky z ostatních sekcí

ŽEBŘÍČEK ČR