Junioři zahajovali v Bratislavě

Ve slovenské metropoli začala československá juniorská série. V úvodním díle se utkalo 9 hráčů, 7 ze Slovenska a 2 z Česka. Nejlépe si vedl slovenský reprezentant, Martin Kollár, který neprohrál ani jeden zápas. Na druhém místě se umístila česká naděje, Jan Matějíček. Třetí byl další slovenský reprezentant Kevin Čižmarovič.

Juniorská série pro hráče do 21 let je společným projektem českého a slovenského snookeru. Sestává ze čtyřech turnajů, které se postupně odehrají v Bratislavě, Prešově a Košicích, Třebíči a Praze. Každý turnaj je hrán stejným systémem, turnaji SIX RED ověřeným “Švýcarem”. Série je nejen možností porovnat si hráčský um napříč státy, ale i důležitou součástí nominace na mezinárodní mistrovství juniorů, ať už evropských tak světových.

První kolo přineslo několik překvapivých výsledků. Enrik Tenk porazil zkušenějšího Kevina Čižmaroviče 2-1. Stejným poměrem zvítězil i maldičký Martin Oriňák nad Martinem Formanem. Oriňák dokázal otočit zápas na svou stranu díky čtyřem náběhům nad 20 bodů ve dvou framech.

V Elite Snooker & Billiard Clubu si mladí hráči ověřili své kvality a načerpali chuť do dalších tréninků a turnajů, které je budou v letošní sezóně čekat.

Kompletní výsledky najdete na www.snooker.sk. Zde se budou objevovat i další turnaje série.

Novinky z ostatních sekcí

ŽEBŘÍČEK ČR